keskiviikkona, tammikuuta 22, 2014

SOON

Okei, miun lähtöön on kaksi viikkoa eikä miuta vieläkään jännitä?! Oon yrittäny jo pari viikkoa saada sellaista todellisuuden tuntua ja jännitystä, tuloksetta. Hetkittäin musta tuntuu ettei tää ole edes todellista, vaan jotenkin piipahdan Ausseissa ja tuun seuraavalla viikolla takaisin jatkamaan mun suomielämää. Tietenkin tajuun ettei näin ole, mut en silti vaan osaa laittaa tätä koko juttua oikeisiin mittasuhteisiin.
Vaikka mussa ei vielä ole sitä "hui kauhea lähen ihan kohta pois täältä apua" -jännitystä, on sellasta pientä stressiä ja paniikkia ilmassa! Alati lähestyvä koeviikko kuumottaa kokoajan. Eikä todellakaan auta, että mulla on se 5 koetta mitkä ei edes kunnolla mahdu kaksoistutkintolaisten koepäiviin...

Positiivista on että oon saanu kaikki tuliaiset hosteille (ruokaa lukuunottamatta) ostettua! Matkalaukut on ostettu, lentoaikataulu tiedossa (lähtö 5.2 23.40!), sekä muuttoilmoitus ja muut viralliset jutut on melkeimpä hoidossa. Viisumin kanssa on hieman ongelmia, kun ne viisumipaperit hukkui Saksaan kuriirien möhläyksen takia. Tässä parin päivän sisällä on sitten pitänyt täyttää toiset lomakkeet tosi pikaisesti, että vois sitä viisumia hakea.
Hosteille on viestitelty ja kerran juteltu skypessä. Pakko sanoo et oon niin ilonen, kun koko perhe vaikuttaa
niin innostuneelta! Ja heillä on ihana aussiaksentti, johon rakastuin välittömästi! Oon kanssa tosi otettu että oon heidän ensimmäinen vaihtari ikinä. Kuulemma kaikkea siistiä on ensivuonna suunnitelmissa, mutta niistä lisää tuonnempana!

Koepakkauksen tein tossa pari viikkoa sitten ja hyvinhän ne tavarat sinne mahtu. Ruumaan menevä laukku painoi sillä hetkellä 11kg, mutta luultavasti oikea laukku tulee painamaan siinä 15-20kg välillä. En todellakaan halua mennä lähellekkään sitä 23kg:n rajoitusta, kun pelkään niitä sakkomaksuja ihan sikana, haha! Käsimatkatavaran painoksi tuli joku 7,4kg. Rajoitushan on lentoyhtiön mukaan 8kg (AFS:n mielestä 7kg...) joten siinä hilkulla mennään.

Ei mulla tällä hetkellä muuta. Jos haluatte toivoa jotain tiettyä postausta ennen lähtöä/heti saavuttua niin pistäkää kommenttia tohon alas!

13 kommenttia:

 1. Moi! Mulla ois postausehdotus! Voisit tehä postauksen siitä, että mitä pakkasit mukaan ja sit joskus myöhemmin, et onnistusko se. Tai että puuttuiko jotai olennaista yms.
  Ite oon kans lähössä vaihtoon ens syksynä ja jotenkin toi pakkaaminen nyt jo mietityttää! :D
  iida-aleksandra.blogspot.fi tossa vielä mun blogi jos kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Olinki miettiny jotai tommosta ja kiva kuulla et kiinnostaa! :)
   Joo muistan itekkii ku puol vuotta sitte mietin tälläsii ja nyt ku oikeesti pitäs alka pakkaamaa nii hupsis eipä ookkaa mitää ideaa mistä alottaa :D

   Poista
 2. Mun sisko lähtee just edellisenä päivänä yliopisto vaihtoon :D tuli tässä vaan ekana mieleen xD itelläni on jo hirvee jännitys ja omg kohta lähen ausseihin vaik oma
  Lähtöpäivä on vasta 7.7...:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha vähä kiva! :D Kyl toi puol vuotta menee iha huiman nopee! Vaik toivon salaa et ei menis..:D

   Poista
 3. Mua taas ahdistaa nää laskurit, koska mä palaan yliopistovaihdosta Itävallasta Suomeen 7.2 enkä haluis tajuta että siihen on enää kaks viikkoa aikaa, kaikkea kivaa on vielä tulossa, mut silti loppuu vaan aika kesken.

  Ihan hyvä vaan jos laukku jää alle sen 23kg koska se meinaa et tuskin on turhaa kamaa niin paljon mukana. Lentoyhtiön sivuilta kannattaa kattoo se käsimatkatavararaja, koska siellä on aina se tuorein tieto. :) Aika harvoin ainakaa Helsingissä käsimatkatavaraa on punnittu, ellei se oo sellanen viis metriä suuntaansa liian iso laukku, joka näyttää siltä et se painaa vähintää viistoista kiloo. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei anteeks kauheasti :( Toivottavasti siellä on ollu hauskaa!
   Jep, tota samaa aattelinki :) Oho, en tota punnitsemisjuttuu tiennykkää! Paitsi okei miun käsimatkatavaralaukku on just ja just sallituissa mitoissa koon puolesta, niin sitä saattaa ulkopäin luulla reilu kymmenkiloseks..:D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. 11 päivää kun noustaan lentokoneeseen :o Hui kun aika on oikeesti juossut! :D

   Poista
 5. Jes vihdoinki löyty hyvä Aussi-vaihtariblogi! Itellä on kans haaveena lähtä vaihto-oppilaaksi Australiaan, tosin vasta parin vuoden päästä. Muuten voisitko kertoo miks halusit lähtä mieluummi tälleen Australian lukukauden mukaan tai siis nyt tammi-helmikuussa entä heinäkuussa? Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha hyvä että löyty! Ja hei hyvän maan oot valinnu;)
   Halusin lähtee talvella sen takia koska miun lukio-opintoihin ei talvilähtö vaikuta enempää kuin kesälähtökään, sillä jakson alku osuu usein just sopivasti samaan aikaan lähdön kanssa (tai niin ainakin järjestöt sanoo). Ammattikoulun puolella asiat menee vähän erilailla, mutta se on vaan järjestelykysymys.. Miun mielestä on kans parempi lähteä hostmaan koulun mukaan, koska puolen vuoden kohdalla tulee silloin kesäloma. Ja siinä puolessa vuodessa et oo saanu täysin varmasti vielä miljoonia parhaita kavereita ja muutenkin kaikki ovat töissä, joten saatat viettää koko lomasi aika tylsästi. Toinen syy on se, että miuta vaan ahistais mennä uuteen kouluun keskellä heidän kouluvuotta. Ite meen 10-luokalle (Suomessa lukion 1.), joten siellä voi olla myös uusia oppilaita, jotka on samassa tilanteessa kuin minä: uudessa koulussa, eikä tunne ketään.
   Hyviä asioita talvella lähtemisessä on, että saat olla koko vuoden koulussa = voit osallistua kaikkeen mitä koulu tarjoaa. Tarkotan tällä kaikkia tanssiaisia, liikuntakerhoja, festivaaleja yms. Tottakai kun oot koko vuoden, voit myös suorittaa kokonaisia kursseja jotka EHKÄ hyväksiluetaan suomikoulussa :'D
   Tää on tosi Australia-kohtanen, mut ihan sama: sun ei tarttee kärsii siitä pahimmasta kuumuudesta. Tää voi myös olla ihan turvallisuuskysymys, etenki jos siut sijotetaan NSW:n alueelle missä kesällä voi olla vakaviakin maastopaloja.
   Ei nyt muita syitä tuu tällä hetkellä mieleen..:D

   Poista
  2. Niin just, no ehkä määkin sitten lähden mieluummin tässä vaiheessa vuotta :D

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista