torstaina, toukokuuta 29, 2014

AFS CAREERS EXPO PERTH

Keskiviikkona 14. päivä lähettiin Albany-vaihtareitten kanssa bussilla Perthiä kohti. En kyllä enää ikinä mene vapaaehtoisesti bussilla... 6 tuntia on ihan liikaa, ainakin miulle. Perillä tavattiin lyhytaikais-hostperheiden kanssa bussiasemalla, mistä lähdettiin jokainen omille teilleen. Miun hostperheeseen kuului äiti ja kasiluokkalainen sisko, jotka muutti Broomesta Perthiin vasta tammikuussa. Perheen isä ja miun ikäinen poika jäi Broomeen. Tää poika oli viime vuoden puolella viettänyt 6kk vaihdossa Suomessa, ja oli tullut takaisin juuri ennen näiden muuttoa. Talo sijaitsi ihan Perthin keskustassa, joten pääsin liikkumaan ympäriinsä ihan tosi vapaasti. Ei kylläkään lähennytty mitenkään erikoisesti, kun vietin heidän luona vaan 5 yötä, ja päivinä olin ite menossa melkeimpä koko aika.
Meiän japanityttö päätyi sellaiseen perheeseen, mistä sisko oli itse ollut Japanissa vaihdossa. Laurianne (Ranska) ja Michael (Sveitsi) sijoitettiin samaan perheeseen, mistä tyttö on lähdössä USA:han tänä syksynä. Piettiin kokoajan paljon yhteyttä meiän vaihtariporukan kesken ja tehtiinkin kaikkea hauskaa viikonloppuna!


Syy, miksi meidät tuotiin Albanysta Perthiin melkein viikoksi toisten perheitten luokse, oli Careers Expo, jossa AFS oli edustettuna. Meidän vaihtareiden tehtävä oli siis pitää tuota standia pystyssä ja kertoa kaikille ohi kulkeville lukiolaisille AFS:stä ja miksi kannattaa lähteä vaihtariksi. Suurin osa porukasta halusi lähteä näihin perusmaihin: Japani, USA yms, mutta löysin kuitenkin yhden tytön, joka haluaisi lähteä Suomeen, haha.

Keskiviikkoiltana kun saavuin, mentiin Tristanin (hostäiti, ei hostsiskon kihlattu, haha) pyöräretkelle keskustaan. Olin ihan taju peloissaan kaikkien jättibussien seassa, mutta selvisin kuitenkin hengissä! Torstaiaamuna otin bussin (1,70 dollaria=1,15 euroa!) Perthin Convention Centreen, missä toi Expo järjestettiin. Viihdytettiin ja infottiin siellä niitä lukiolaisia, jotka uskalsi tulla meidän standia lähelle, haha. Tän jälkeen mentiin vähäksi aikaa kahville läheiseen kahvilaan meidän vaihtariporukalla, jota vahvisti Michaelin ja Lauriannen hostsiskot seka näiden yksi kaveri. Perjantaina melkeenpä sama ohjelma.

Lauantaina mentiin Lauriannen, Michaelin ja niitten hostsiskon kanssa Harbour Towniin (yleinen nimi ausseissa mikä tarkottaa yleisesti outlet-kauppakeskuksia) vähän shoppailemaan. Vietettiin taas muutama hassu tunti Expolla ja sit lähettiin heidän luokse. Ehdin siellä olla ehkä mahtavat 10 minuuttia kun mun Albany-hostäiti soittaa että tullaan hakee sua, Cassy laskeutuu kohta! No siinä sitten kiiressä ajettiin lentokentälle Cassya ja Tristania vastaan. He olivat siis Englannissa kuukauden lomalla, koska Tristanin suku on pääosin sieltä kotoisin. Kuulumisia vaihdettiin automatkan takasin talolle, missä Michael ja Laurianne hostperheineen ootti mua. Oltiin siis lähössä luistelemaan! Jää ei ollu tietenkää mitenkää erikoine ja lusitimet ihan hassut, mutta silti oli ihan tajuttoman hauskaa! Meitä oli siis me kolme vaihtaria, kaksi hostsiskoa, Kellie ja Elisha, sekä Kellien englantilaiskaveri Lucy.

Freemantle Markets
over Freo Harbour

Sunnuntaina lähettiin mun oman Perth-hostäidin kanssa kohti Freemantlea junalla (taas se 1,15 euroa... huhhuh miten kallista köhköh) hakemaan Ellaa. Tavattiin hostsisko Freon keskustassa ja käytiin siinä sitten pienellä kierroksella Freon marketeilla, satamassa ja jollain ympyrävankilalla. Freemantlella on mystisesti tosi hyvä maine kaikkien keskuudessa ja aina ku oon maininnu miun matkasta jollekkin, vastauksena aina tulee "oooh I love Freo so much!" yms. Okei, pakko sanoo että paikka oli kyllä ihan tajuttoman kaunis!
Maanantaina lähettiin sitten yhdeksän aikaan bussilla takasin Albanya kohti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti