sunnuntaina, heinäkuuta 20, 2014

MARBLE BAR PART ONE

Lauantaina 5.7 Country Weekin jälkeen hostvanhemmat haki meidät Challenge Stadiumilta ja mentiin hostien kaverin luokse yöksi. Sunnuntaiaamuna oli suuntana Perthin lentokenttä sekä aikanen lento Port Hedlandia kohti. Kahen tunnin, hienojen maisemien ja mahtavan baananileivän jälkeen edessä oli vielä kahden tunnin ajomatka Marble Barin Limestone Stationille hostien kavereitten luokse. Limestonella oli jo reilu 20 ihmistä kun me sinne saavuttiin, vaikka paikka ei mitenkään oo koolla pilattu. Paikan omistajaperheestä vain kolme oli tuolla hetkellä paikalla: Cameron, tällä hetkellä paikan pomo ja perheen meilkein-21-vuotias poika; Denzel, n.13-vuotias perheen nuorin poika sekä Wendy, perheen äiti.
Tervehdyskierroksen ja tavaroiden purkamisen jälkeen suunnattiin koko porukalla Marble Barin vuotuisiin hevoskisoihin. Ei mitenkään erikoiset, mutta tälle 200 ihmisen kylälle toi on luultavasti vuoden tärkein sosiaalinen tapahtuma.

Muutama päivä vaan chillailtiin sisällä tai sitten kierreltii "turistipaikkoja" Limestonella vierailleiden kanssa. Maanantaina lähdettiin ennen auringonnousua hostiskän ja Jacquin kanssa hakemaan Eleanoria, Wendyn tytärtä, Port Hedlandin lentokentältä. Samaan aikaan Grant, perheen isä, oli ajamassa etelästä kotiin päin. Tähän aikaan suurin osa reilusta 20:estä vieraasta oli lähtenyt stationilta kotiin päin, joten meitä oli siellä vaan kaksi perhettä. Päivisin miehet lähti milloin millekkin puolelle tota 250 hehtaarin asemaa tekemään tosi miehisiä hommia, kun myö naiset jäätin kotiin, haha. En kyllä todellakaan valita, auringossa oli nimittäin se 30 astetta. Ihan syystäkin tätä kylää nimitetään Australian kuumimmaksi, haha. Ja täällähän on muuten talvi.

Näistä kuvista monet on otettu samoina päivinä/samalla reissulla, joten yritin ees jotenkin järjestellä näitä paikkojen mukaan.

Port Hedland-Marble Bar
nää tie junat (road train) oli ihan hiton pelottavii joka kerta. usein kuskit ei välitä henkilöautoista ja ajaa iha hiton kovaa ohi, pikkukivet lentää tuulilasiin ja se tuuli horjuttaa meiän pikkusta romua. noitten perässä saa siis lain mukaan olla kolme täysimittasta "vaunua" ja yksi lyhennetty. näitä näki noilla seuduilla kuljettamassa ion orea ja magnesiumia paljon useemmin kun ihan normiautoja.
Limestone Station ja uteja kaikkialla

Turistikuvat tervetulokylttien luona... oh gosh
Vesitankkikukkula
Chinamans pool
Jasper Depot ja punanen hiekka
Salainen toisen maailmansodan ilmatukikohta
Gekko!
Kyltti ja the Two Sisters
pieni kierros vesipisteille, spinnifex ja ant hills

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti