perjantaina, heinäkuuta 18, 2014

END OF THE FIRST SEMESTER

Long time no see! Viime postauksesta on kulunut ikuisuus ja huhhuh miten paljon mahtavia juttuja on tapahtunut tän kuluneen kuukauden (melkeen kahden..) aikana.


9. kesäkuuta alko meiän vuosikurssin exam week, jolloin miulla oli kokeita vaan matikasta ja enkusta maanantaina ja tiistaina. Kuulemma miun olisi pitänyt mennä normitunneille vielä keskiviikosta perjantaihin, mutta käytettiin sen sijaan arkipäiväaamut hostäidin ja -siskon kanssa esimerkiksi Denmarkin pienessä eläinpuistossa silittäessä koaloita, haha. Kaikilla ylemmän tason (2AB ylöspäin) oppilailla oli siis jokaisesta yli ton tason olevasta aineesta kolmen tunnin pakollinen semesterin loppukoe. Jos haluaa verrata Suomen kokeisiin tai koeviikkoon, nää examit on vähän enemmän virallisempia kuin lukion koeviikon kokeet mutta ei ihan yhtä virallisia kuin ylioppilaskokeet. Enemmän ehkä ylioppilaskokeet Aussien rennolla hälläväliä-asenteella.

Enkun exam koostui siis kahdesta lyhyestä esseevastauksesta sekä kahdesta täyspitkästä esseestä. Voitte vaan kuvitella kuin hukassa/paniikissa/hälläväliä-asenteella tein noi, kun en ees uskonu että voisin kolmessa tunnissa saada yhtä hyvää esseetä aikaiseksi, haha. Sain kuitenkin jokaiseen kohtaa jotai kirjoitettua, joten ehkä voin olla edes siinä mielessä tyytyväinen itteeni.

Matikassa meillä oli kaksiosainen exam, josta eka osa kesti sen ekan tunnin. Toiseen osaan sai sitten ottaa esille oman laskimen sekä yhden A4 paperin täynnä omia kirjoituksia, kaavoja yms. Periaatteessa ei siis tarvitse opiskella mitään muuta kuin kirjoittaa oman lunttilapun kun siinä samalla kertaa kaikki käydyt asiat, haha.

Tulokset saatiin seuraavalla viikolla (ottakaa oppia Suomen lukiot), ja enkusta pääsin just ja just läpi 56%:lla (meidän luokan 2. paras, wut. Lisäksi koko luokasta yli 50% saaneita oli 10, joista 2 oli vaihtareita jee), mutta matikasta tuli ihan kivat 87% joilla mentiin sitten koko koulun kärkeen 2CD-tasolla jee. 4.7 assemblyssa jaettiin semesterin parhaiten suoriutuneet stipendeillä (ilman rahaa, mur.), josta ite nappasin juuri ton matikka 2CD -stipendin ja vielä visual arts 1AB -stipendin, mikä ei tullu kyllä kenellekkään yllätyksenä meidän opettajan puolueellisuuden takia...

Perjantaina heti miun kaverin Natashan viimeisen examin jälkeen lähdettiin länteen päin Robb:ien maatilalle viikonlopuksi. Aluksi suunnitelmissa oli mennä pienellä kaveriporukalla sinne pitkäksi viikonlopuksi, mutta suunnitelmat muuttui, joten oltiin siellä kolmestaan Natashan ja hänen äitinsä kanssa. En ottanu kuitenkaan yhtään kuvia tuolta, joten toivottavasti pääsen sinne vielä toisen kerran tän vuoden aikana. Anyway, viikonloppu kului utella ympäri farmia ajellessa (istuttiin katolla ja nautittiin maisemista), lampaita syöttäessä, hevosia taluttaessa ja rikkaruohoja poltellessa. Kirjaimellisesti poltettiin sellanen 100x100m alue, minkä spinnifex oli vallannut. Maanantaiaamuna lähdettiin sitten suoraan kouluun, mikä meni meillä vähän tuskaisesti univelkojen takia, haha. Mutta oli hauskaa enkä todellakaan kadu että menin!

Seuraava kiinnostava juttu tuli seuraavana lauantaina, jolloin oli Urban Downhill pyöräilykisat täällä Albanyssa ja hostien muutamat serkut tuli meille yöksi. Ite olin lauantai-iltana/yönä koululla kahdeksan tuntia hospitaity-ryhmän kanssa tarjoilemassa Foundation Ball -tapahtumassa. Koulu siis täytti 15 vuotta ja siksi järjestettiin tollanen tilaisuus kaikille perustajaihmisille. Ei mitenkään ihmeellinen ilta, mutta oli ihan kiva saada se $10 lahjakortti Dome:en!

Viimeinen kunnollinen kouluviikko meni ihan normitunnelmissa. 25.6 sunnuntaina alkoi reilulle sadalle meidän koulun urheilueliitille Country Week, johon päästiin Nakon, toisen vaihtaritytön Japanista, kanssa mukaan ottamaa kuvia. Selitän ton Country Week -konseptin tulevassa postauksessa kuvien kera, kun koulu päätti olla jälleen hyvin epäorganisoitunut ja joutui ottamaan miun henkilökohtasen muistikortin koko loman ajaksi, koska "koulun mediavastaava tarvitsee kuvat heti". Voitte vaan kuvitella kuinka miulla kiehu lähteä kahden viikon lomalle vaan 16GB muistikortilla. Ja toiseksi tulee vielä paljon juttua meidän perheen reissulta Marble Bariin!

Mutta muuten nauttikaa vielä kesälomasta ja kaikesta lämmöstä mitä siellä on! Itellä vielä tää viikonloppu lomaa jäljellä ja sitten alkaa toiseksi viimeinen jakso täällä, hui.

Loppuun vielä kuvat 11.6 eläinpuistoreissulta!

"oh my dear lord dat eucalyptus."

btw, +5.

2 kommenttia:

  1. Mä niin tykkään tästä sun blogistas kun kerrot kaikki asiat aina niin sujuvasti ja mielenkiintosesti! Onks teillä kuinka pitkä talviloma ja miten aiot viettää sen? Itteä vähän pelottaa kun oon lähdössä kuukauden päästä Argentiinaan ni siellä se kolmen kuukauden kesäloma.. toivottavasti ei tuu tekemisen puute! Oisko sul jotain vinkkejä mitä tuliaisia voisi viedä Suomesta hostperheelle? :)

    mun vaihto blogi: glbtr-mira.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla ja kiitoksia iha sikana!:) Täällä Ausseissa on just nyt virallisesti talvi. Country Week oli tavallaan puoliksi lomaa, mutta ihan virallista lomaa on 5.-21. heinäkuuta. Mutta jos tarkotit Suomen aikaa talvilomaa (näiden kesäloma), se alkaa 18.12 ja loppuu helmikuun ekalla viikolla. Itellä on tällä hetkellä lähtöpäivä 19.12, joten oisin just näillä näkymillä skippaamassa sen loman. Oon kuitenkin aatellu jäädä tänne tammikuun alkuun asti ja suunnitelmissa ois lähteä kiertelemään itävaltiota! Toivottavasi vastasin ees johonkin kysymykseen jota tarkotit:'D
      Mutta tosta kolmen kuukauden tekemättömyys/tylsistymislomasta: pitää vaan ite jaksaa olla sosiaalinen ja yrittää pyytää kavereita tekemään juttuja sun kanssa niin kyl se siitä pikkuhiljaa kiireytyy!
      Mun tuliaiset voi tsekata http://oceans-between-us.blogspot.com.au/2014/02/what-i-packed.html, mutta jos jotain noitten lisäksi voin vielä suositella, niin ainakin ruisleipää, puolukkahilloa, keittokirjoja, fiskarsn saksia juustohöylän sijaan:'D ja iittalan yms. esineitä. Riippuu toki perheestä, lapsille enemmän Angry Birds- ja Muumikamaa, ja vanhemmille teineille ehkä enemmän Marimekko-tyylistä. Just esimerkkinä miun hostsisko rakastaa lukemista niin hänelle toin kirjanmerkkejä sekä Tatun ja Patun Suomi -kirjan. Ja toki oman alueen erikoisuuksia ja siun henkilökohtasia suosikkeja jos vaan mieli tekee!:)
      Kannattaa myös miettiä kuinka paljo sekä kuinka kallista viet. Kulttuurista riippuen hostperhe voi tuntea ison lahjamäärän vähän pelottavana, mutta jossakin vain muutama pieni esine voi olla loukkaus koko sukua kohtaan:'D

      Poista