tiistaina, kesäkuuta 03, 2014

DENMARK

Tänä viikonloppuna oli pitkä viikonloppu, mikä tarkottaa termin keskiväliä ja vapaapäivää! Lähdettiin sunnuntaina hostäidin kanssa kahdestaa käymään Denmarkissa, kylässä n. 50km Albanysta länteen. Ajettiin turistioppaiden sanelemana suoraan Greens Poolin kautta Treetop walkille ja Valley of the Giantsille tunnin ajomatkan päähän Denmarkista eteenpäin. Treetop walk on siis kapea rautasilta 40m maantasosta, aivan puiden lehdistön keskellä. Tuo silta on tosi samanlainen kaikkiin niihin heiluviin laudoista tehtyihin siltoihin verrattuna, sillä jokaisesta askeleesta ja tuulenvireestä koko rakennelma heilahti puolelta toiselle. Onneksi en pelkää korkeuksia, toisinkuin muutamat mammat meiän perässä, haha.

Valley of the Giants on periaatteessa vaan polku tajuttoman isojen eukalyptuspuiden keskellä, mutta oikeasti se oli jotain niin paljon hienompaa. Näitä red tingle-eukalyptuspuita löytyy vaan tältä alueelta, ja nää tuossa puistossa olevat puut on monia satoja vuosia vanhoja.
Takasin tullessa pysähdyttiin vielä toffee factorylla, jonkunlaisella hunajafarmin tyyppisessä talossa sekä chocolate factorylla!

Oltiin sovittu meidän vaihtariporukalla, että mennään vielä sunnuntai-iltana leffaan. Kun ite olin vielä tulossa kotia kohti, toiset oli päättäny mennä mäkkäriin, mutta tulivatkin heti meille kun päästiin kotiin. Miun hostäiti heitti meidät tuonne leffateatterille, josta Lauriannen hostisä sitten toi miut ja Michaelin meille ja vei Nakon ja Lauriannen heille. Valvottiin kolmestaan Jacquin kanssa vähän liian myöhään, ja heti maanantaina Michaelin bussipysäkille viemisen jälkeen menin ottamaan neljän tunnin päikkärit. Haha nyt voin koulusta tulleena sanoa ettei kannattanut.

Greens pool

9 kommenttia:

 1. Vau! Näyttää ihan sairaan hienolta!
  Onko AFS hyvä järjestö? Voisitko kertoa miten hyvin AFS on toiminu eri tilanteissa yms.? Onko siinä huonoja puolia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!:)
   Suomen päässä AFS on ihan mahtava. He oikeesti välitti miusta ja miten miun vaihto oli suunnitteilla ja jos oli jotai ongelmia niin he auttoivat tosi ystäväälisesti! Täällä ausseissa, ja etenkin WA:n alueella AFS on kyllä ihan surkea :'D Aina sanottiin että jokainen vaihtari saa oman tukihenkilön ja ystäväperheen yms, mutta miulle ei oo sellasia suotu, eikä varmaan suodakkaan. Joku nainen kylläkin soitti meidän perheelle parin viikon jälkeen ja kysy kuulumiset tosi pinnallisesti ja siinähän se sitten olikin. Kuitenkin jokaisella meillä Albany-vaihtarilla on ihan mahdottoman ihanat perheet, joten ainakin siinä suhteessa AFS toimi täydellisesti! Voin olla kyllä niin kiitollinen tästä perheestä, koska yhdistelmä huono perhe + länsiaussien AFS on suoraansanottuna ihan helvetistä vaihtarille.
   Paha sanoo muista maista, mutta omien kokemuksien perusteella voisin olettaa että AFS toimii näissä "rennon" kulttuurin omaavissa maissa aika surkeasti, toisin kuin esim. Euroopassa voisi kuvitella järjestön toimivan yhtä moitteettomasti kuin Suomessa :)
   Kaikkien näitten Australian AFS:n huonojen puolten jälkeenkin en kuitenkaan vaihtaisi järjestöä!

   Poista
  2. Kiitos!
   Todellakin harkitsen AFS:ää :) Oon muiltakin kuullut, että kaikki on mennyt hyvin AFS:än kanssa!

   Poista
 2. Vitsi sun vuos on vaikuttanu ihan mahtavalta tähän mennessä! Mäkin oon tulossa sinne ausseihin vaihtoon ensi tammikuussa, mut vaan Exploriuksen kautta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti siulle!:) Oi vitsi onnekas, parhaan maan ootkyllä valinnu ;)

   Poista
 3. Sulla on tosi kiva blogi ja oi Australia kuulostaa ihanalta! <3
  Mä oon kans lähdössä vaihtoon, Las Vegasiin :)
  www.annaaelina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Oi ihania kuvia ja ihana blogi <3
  Pakko jäädä seuraamaan :D
  www.sweetsouryear.blogspot.fi

  VastaaPoista