sunnuntaina, helmikuuta 09, 2014

ARRIVED

Täällä ollaan! Ekat päivät on ollu iiihan täynnä tekemistä, enkä oikeestaan missään vaiheessa ole ehtinyt rentoutua, puhumattakaan blogin päivittämisestä. Mut nyt sit senkin eestä!

Lento tuli hieman myöhässä Perthiin perjantaiaamuna, mutta sen korvasi miun nopea tavaroiden tullaus (note to self: jos siulla on yhtään mitään, siis yhtään mitään, mistä et tiedä pitäiskö tullata, kirjota se siihen lappuun ja selitä ihmisille rehellisesti mitä tuot niin luultavasti saat vaan kävellä vaan yhden tullikoiran ohi ja that's it). Perhe tuli heti tullin jälkeen iloisesti miuta vastaan ja lähdettiin autolla Perthin keskustaan hotellille, missä yövyttiin seuraava yö. Pienen tutustumisen jälkeen hotellilla he kysyivät kolmea asiaa mitä haluaisin Australiassa tehdä, ja sanoin surffauksen, laitesukelluksen ja Vegemiten maistamisen. Siitähä hostdad innostu ja juoksi keittiöön hakemaan juuri tuota samasta tahnaa. Otin vähän sitä miun sormelle, maistoin ja miun ilme oli kuulemma iha kauhee:D Voin rehellisesti sanoo et se oli ehkä pahinta mitä oon ikinä maistanu. Suolasta, kitkerää ja oikeesti ihan tajuttoman pahaa! Cassy (hostsisko) sano että Vegemiten paljaaltaan syöminen on ehkä pahinta ikinä, ja yleensä "normaalit" ihmiset syö sitä leivän päällä vaan pienen kerroksen. Taian kokeilla seuraavan kerran just tolla tavalla, mut tartteen kyl pienen tauon et pääsen sen maun aiheuttaman järkytyksen yli..

Käytiin vielä samana päivänä Perthin King's Parkissa jossa oli ihan kaikki (tai ainakin melkein) WA:n kasvit ja puut, ja perhe sitten kerto kaikista jotka on yleisimpiä Albanyn seudulla tai muuten vaan erikoisia tai uhanalaisia Australiassa. Oli ihan tajuttoman kuuma (yli 30 astetta ja tosi ilma oli jotenkin ahistava), mut muuten ihan mahtavaa! Sieltä lähdettiin lähelle merta, jossa käytiin syömässä hampparit, ostamassa Jaqcuille bikinit ja pyörähtämässä rannalla. Sieltä lähdettiin hotellille nukkumaan päikkärit, että jaksetaan olla hereillä koko ilta, haha.

kookaburra!
Perth
dna tower; Cassy and Jacqui

Herättyämme lähettiin katsomaan Pandora's box:ia, jossa Cassyn hyvä ystävä esiintyi. Näytelmä oli tosi hyvä, vaikka olinkin puolessa välissä nukahtamassa jetlagin takia. Sieltä lähdettiin Perthin pohjoisosaan, lähelle Fringe World Festivalin aluetta, ja käytiin yhdessä tosi mukavassa italialaisessa. Oltiin menossa 23.45 alkavaan sirkusesitykseen, jonka Cassy oli nähnyt jo 2 kertaa ja jonka esiintyjät koko perhe tunsi. Cassy halusi hyvät paikat, joten lähdettiin odottamaan teltan ulkopuolelle joskus yhdentoista aikaan. Lopulta päästiin eturiviin ja Phillip (yksi esiintyjistä) tunnisti hostvanhemmat ja haha käytti heitä hyväkseen esityksessä!:D Esitys oli ihan mahtava ja täynnä huumoria, vaikka yksi esiintyjistä olikin poissa repeytyneen vatsalihaksen takia. Kuulemma koko juttu olisi ollut paljon hienompi  Coenin ollessa paikalla, mutta miun mielestä se oli muutenkin iha tajuttoman hyvä...

Eilen lähdettiin hotellilta kymmenen aikaan brekkielle läheiseen kahvilaan (pancakes!!). Automatka kesti suunnilleen 6h Perthistä Albanyyn, ja välissä pysähdyttiin Williamssissa jäätelöillä ja sain GOLDEN GAYTIMEN:D (google it)! Albanyssa oli ihanan viileä verrattuna Perthiin, eli suunnilleen 24 astetta koko ajan. Suurimman osan ajasta kylläkin tuulee aika kovaa. Kun päästiin kotiin, perhe esitteli miulle talon (miu huoneesta on näkymä suoraan merelle ja satamaan!!) ja vähän muuta kaupunkia. Loppuillasta tehtiin pastaa ja Tristan (Cassyn kihlattu) tuli kylään, sekä katsottiin porukalla talviolympialaisia.
Tänään sitten nukuin ihan liian myöhään (12...), ja just ja just ehdittiin marketille ostamaan paikallisia veggietä. Iltapäivällä hostisä vei miut ja hostsiskot yhdelle vuorelle, josta näkee suurimman osan kaupungista, sekä käytiin yhdellä aitauksella jossa näin ekat kengurut ja ei vitsi ne oli söpöjä! Luultavasti kenguruita näkee taas huomenna koulumatkalla, haha.

Huomenna sitten eka koulupäivä, ja mennään muitten vaihtareiden kanssa (meitä on kolme: mie, poika Sveitsistä ja tyttö Japanista) valitsemaan kouluaineita ja ostamaan koulupuvut.

Albany!

1 kommentti:

  1. Ooii näyttää niin mahtavalle siel!! Hienoo et kaikki on menny hyvin, tsemppii koulunalkuun ja jatkoon muuteskin :)

    VastaaPoista