sunnuntaina, maaliskuuta 30, 2014

ORIENTATION CAMP

Mahtava viikonloppu takana mahtavien ihmisten kanssa! Oltiin siis AFS:n orientaatioleirillä kaikkien WA:n vaihtareitten kanssa täällä Albanyssa. Leiriydyttiin Kalgan River Caravan Parkissa, aivan meidän koulua vastapäätä, mikä oli ehkä hölmöin vaihtoehto kaikista leiriytymispaikoista miu mielestä. Täällä Länsi Ausseissa meitä vahtareita on tosi vähän verrattuna muuhun Australiaan, mutta miuta se ei kyllä haittaa ollenkaan; meiän pieni porukka tulee vaan tosi läheiseksi tän vuoden aikana.

Yleisesti viikonloppu meni syödessä, tutustuessa, vaihtarijutuista puhuessa ja vaan hengaillessa. Tulin ite perjantai-iltana pari tuntia myöhässä, mutta silti ehin mukaan sellaseen yleiseen tutustumisleikkihässäkkään mitä yleensä kaikilla leireillä on. Lauantaina käytiin muutama pakollinen AFS:n aktiviteetti läpi (jäävuori ja odotuksia vaihtovuodelle). Lounaalle mentiin Kalgan Riverille grillaamaan melkein kaikkien hostperheiden ja vapaaehtoisten kanssa. Ja koska ollaan Albanyssa, sää muuttu puolessa tunnissa ihan kaatosateeksi ja meidän suunnitelmat kajakoinnista kariutu aika totaalisesti. Vaikka sää ei ollutkaan parhain mahdollinen, oli meillä silti kivaa, vaikka ei kaikki mahduttukkaan gazebon alle.. Illemmalla tehtiin porukalla vähän lisää ruokaa, leikittiin muutamia leikkejä, paahdettiin vaahtokarkkeja kynttilöiden avulla ja katottiin leffaa. Ei kuulosta mitenkään erityisen AFS:mäiseltä orientaatiolta (etenkin kun vertaa Suomeen..), mutta henkilökohtasesti tykkään enemmän tälläsestä vapaammasta leiristä. Suurimman osan aikaa meidän ”ohjaaja” sanokin, että saadaan tehdä mitä halutaan ja jos meillä on mitään ideoita illaksi niin voidaan mennä niiden mukaan.

Sunnuntaina tarkoituksena oli mennä Middletoniin uimaan, mutta taas sää ei ollu meiän puolella, joten päädyttiin esittelemään Albanya Perthistä tulleille ihmisille. Kauhee ajatella että joitakin näistä ihmisistä näkee vaan muutaman kerran koko vuoden aikana. Ollaan kuitenkin suunniteltu miittailua Perthissä ehkäpä jo parin viikon päästä koulujen lomilla, joten ehkä silloin pääsee taas näkemään näitä ihania ihmisiä!

What an awesome weekend. Thank you for every single one of you who made it that way!
So we had an orientation camp here in Albany, straight across the street of my school. Really, is that the best place to have it in? Obviously yes. Our group was really small, compared to the amount of exchange students coming to Australia, but that didn't really bother me. To be honest I do prefer a smaller group where everyone knows each other to a big group where you don't really know anyone that well. 

So we spent this amazing weekend eating (obviously), getting to know each other, talking about exchangestuff and just hanging around. I was a few hour late on Friday night (because of circus), but still got into I guess all of the get-to-know-games. On Saturday we did some of these compulsory AFS stuff (iceberg and the expectations for my exchange), and went to Kalgan River to have some lunch in a form a BBQ. Volunteers, hostfamilies, inbounds and outbounds who could make it, were there. Being Albany, the weather changed in a half a hour to this rainy and windy horribleness, so we all gathered under the gazebo to keep dry. 
Later we played some volleyball, ate more, played silly games, roasted marshmellows with candles and watched Madagascar. I know, doesn't sound like AFS (especially compared to Finland), but I actually prefer it this way. I really love it when you don't have a clear program of what to do minute by minute, and just do whatever you like.

On Sunday we were supposed to go to Midds for a swim, but again weather ruined that. The next best idea was to show Albany for all of those who came down from Perth. I hate the idea that I might see a few of these lovely persons only few times a year. Though we've planned a meeting in Perth during the school holidays, so maybe I won't have to wait that long. You were all amazing, thanks again for these few days!

012b 026b 052b 069b 070b 090b 097b 109b  
Sweden Switzerland 114b 131b  
GSG Crew
 117b Switzerland, Costa Rica, France, Australia, Finland, Japan, Netherlands, Switzerland, Costa Rica

2 kommenttia:

 1. Oi kuulostaa hauskalle!! :) Pakko kysyy et "biletetäänkö" siellä Ausseissa paljon? tai onko mitään bileitä tiedossa? itse en ole bileihmisiä ja yksi asia mikä vaihtoonlähdössä ns. pelottaa on se, että siellä biletetään paljon ja jos niistä on hankala kieltäytyä.. Yleensäkään onko hankala kieltäytyä jos hostperhe tai kaverit pyytävät sinua paikkaan tai tekemään jotakin minne et haluaisi lähteä?

  Mut erittäin hauskaa vuotta sulle! :) oisko esim. kaveripostaus mahollista tehä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oli ihan huippua!
   Voin sanoo ettei oo samanlaisia "bileitä" kuin Suomessa, ja täällä juhlitaan pääosin vaan synttäreillä ja koulun after-ball juhlissa. Eli ei oo yleisesti sellaista biletyskulttuuria mitä Suomessa on, vaan yleensä on joku "oikea" syy siihe juhlimiseen (ja ehkä juomiseen). Juominenkin on täällä tosi erilaista, kun ihmiset ei pääosin juo humalahakuisesti.
   Riippuu tietysti omasta kaveriporukasta (ja vanhemmista) tosi paljon että minkälaisiin bileisiin edes päästetään, mutta uskon että oon tän vuoden aikana menossa ainakin kaikkiin koulun juhlien jatkoille, synttäreille ja mahdollisille kotibileille jos sellasia sattuu tulemaan!:)
   En itekkään oo mikään bilehirmu, ja mietin vähän samoja asioita ennen lähtöä. Kuitenkin voin sanoo että kaikesta mihin ite ei oo valmis, voi kieltäytyä ilman hankaluuksia. Usein jos hostperhe kysyy haluaisinko lähteä paikkaan B lähden ihan vaan koska voin. Jos kuitenkin on sellainen olo ettei jaksa yms. niin kyllä miun on joka kerta ollut ihan suhteellisen helppoa kertoa siitä ilman kiusallisuuksia yms.. Kavereitten kohdalla oon ottanu sen asenteen etten oo tällä kauaa ja jos joku oikeesti haluaa nähdä miuta jossain, niin meen vaikka aluksi tuntuisikin epämukavalta.

   Kiitti siulle kommentista ja toivottavasti olin avuks!:) pistän harkintaan!

   Poista