sunnuntaina, maaliskuuta 02, 2014

LITTLE BIT OF EVERYTHING
Miulle on syntymässä, tai oon oikeestaan pääsemässä mukaan täällä normaaliin arkeen. En enää unohda koulupuvun bleiseriä, tulostuskorttia tai koulun läppäriä kotiin. Osaan vihdoinkin tehdä aamulla hyvän lounaan kouluun ja oon tottunu ajatukseen että koulussa kannetaan mukana vaan vihkoja, yhtä isoa kansiota ja (melkein yhtä isoa) penaalia. Oon vähitellen tottunut kanssa erilaiseen huumoriin. Englantikin sujuu joka päivä paremmin eikä pitkät selityksetkää tuota enää niin paljon ongelmia kuin aluksi. Tää ei ollu miulle sellain edes iso ongelma, kun kuitenkin ymmärrän kaiken mitä miulle sanotaan ja suurimman osan ajasta osaan vastata ihan fiksusti. Miulle ei ole myöskään tullu sitä väsymystä siitä että pitää kuunnella joka päivä vierasta kieltä. En ees oo mitenkään erityisen väsynyt, ja voisin melkee sanoo että tarviin paljon vähemmän unta täällä. Toi saattaa myös johtua siitä että täällä paistaa joka päivä aurinko ja on tosi kirkasta.

Tällä viikolla oli vähän niinkuin pieni koeviikko. Miulla oli siis matikassa koe ja englannissa memoir (="muistelmat", luovaa kirjotusta menneestä tapahtumasta) packetin palautus, joka oli tosi lähellä jäädä kesken... Matikka on täällä miulle tosi helppoa, vaikka oonkin 2CD tasolla, joka on keskitasoa korkeemmalla. Täällä voi siis valita mitä matikkaa käy. Helpoin on 1AB ja siitä ylöspäin 1CD, 2AB jne. aina 3CD:hen asti. Ja jos tuo viimeinenkin on liian helppoa, niin sitten voi siirtyä vielä korkeammalle, eli math specialistiin. Enkussa on melkeempä sama asteikko, mutta 2AB:sta ylöspäin rinnalle tulee Literature joka keskittyy vähän eri asiohin. Enkku on muuten täällä ihan samanlaista kun Suomessa suomen kielen opiskelu (jos tää ei ollut itsestäänselvyys:D).
Näiden koulussa on käytössä termit, jotka vastaa vähän Suomen jaksoja. Termit kestää 10vk ja jokaisen keskivälissä on Long weekend, joka miulla siis nyt on. Jokasen termin välillä on kanssa kahen viikon loma.

Nää opettajat täällä on muuten ihan mahtavia! Jokanen osaa opettaa, mutta kuitenkin jokasella tunnilla on aina hauskaa. Ihan tälleen btw sivuhuomautuksena meillä on täällä yksi ex-olympiakoripalloilija, joka tälläkin hetkellä opettaa miuta, haha! Ainut kenestä en tykkää (niinkuin ei kukaan muukaan) on meidän arts ope. Hän kylläkin rakastaa miuta yli kaiken koska oon Euroopasta, haha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti