sunnuntaina, marraskuuta 09, 2014

YOH-FEST

Viimeinen jakso koulussa alkoi 13.10, ja sen viikon sunnuntaina meillä oli meidn oma järjestämä Laserscape-tapahtuma AFS-perheille (ilman AFS:n sekaantumista, haha..). Saatiin kanssa uusi elokuussa saapunut turkkilainen Rotary-vaihtari mukaan porukoihin.
Tokalla viikolla keskiviikkona oli year 12 -oppilaiden muck up day, eli melkeempä Suomen penkkarit. Kuitenkaan karkkia ei heitelty, vaan ohjelmassa oli ennemänkin koulun sotkemista ja tuntien alettua nopea siivous. Torstaina oli heidän viimeinen virallinen assembly, jossa periaatteessa vaan juhlistettiin luokan lähtöä ja muisteltiin yhteisiä vuosia GSG:ssä. Lopulta muut oppilaat päiväkodista meidän year 11 asti muodosti pitkän kunniakujan takasin koululle, jonka läpi nuo year 12 sitten käveli antaen viimeiset hyvästit.

Perjantaina heti koulun jälkeen lähdettiin hostiskän kanssa kahdestaan ajamaan Perthiä kohti. Töllä kertaa tarkoituksena oli lähteä katsomaan Jacquin YOH-Fest finaalia Mandurahiin lauantai-illaksi. Pysähdyttiin Nangassa (feels...), ja lopulta päädyttiin hostiskän vanhempien luokse Pinjarraan. Suunnitelmana oli lauantaina aamusta ajaa Fremantleen markkinoille ja sieltä Kings Parkiin, joten juuri aamuruuhkan aikaan lähdettiin ajamaan rannikkoa kohti miun lemppari kaupunginosaa, Freoa.Tuolta hostiskä soitti Eleanorille, joka boardaa yhdessä tyttökoulussa Freon ja Perthin välissä, että tultaisiin häntä hakemaan meidän mukaan Kings Parkiin. Monien mutkien kautta saatiin tyttö mukaan, ja muutaman lisämutkan jälkeen vihdoinkin päästiin meidän määränpäähän. 8kk todellakin muuttaa asioita, sillä en todellakaan tunnistanut tuota puistoa samaiseksi jossa kävelin ensimmäisenä päivänäni Australiassa. Muutaman tunnin tutkimisen jälkeen jouduttiin heittämään Eleanor takaisin boarding talolle, ja itsekkin lähdettiin takaisin hostiskän vanhempien luokse pienelle illalliselle ennen YOH-Festiä. Hostäiti oli siellä meitä oottamassa, sillä hän oli tullut koulun kanssa samalla bussilla mutta oli jäänyt Pinjarran kohdalla kyydistä. Viidestään (hostmummi+naapuri) ajettiin Mandurahia kohti tosi aikaseen, jotta ehdittäisiin käydä San Churrossa ennen esitystä. Oli kyllä ihan taju hyvää!


YOH-Fest on tulee siis sanoista Youth On Health, eli kaikessa yksinkertaisuudessaan nuoret tekee näytelmiä, tanssiesityksiä ja muuta taidetta nuoria koskevien terveysaiheiden pohjalta. Tänä vuonna aiheena oli "community", eli esitysten oli tarkoitus koskettaa oman yhteisön eri terveysongelmia opettavaisella tavalla nuorilta nuorille. Jacquin (hän siis näytteli ja ohjasi heidän esityksen woow) ryhmä oli year 10 drama -luokka, ja aiheina heillä oli Albanyn yhteisön eri ongelmat, mm. eläkeläisten asuminen, yksinhuoltajavanhemmuus, nuorten juominen sekä perheen keskeinen väkivalta. Heidän esitys oli Albanyn esikarsinnoissa ihan huippuluokkaa mutta tuolla finaaleissa suuremmat koulut oli panostanu viimevuosien voittorahoilla niin huimasti että GSG:llä ei oikein ollut mahiksia kärkisijoille... Mutta kuitenkin kaikki oli hyvällä mielellä, ja koko ilta oli tosi erityinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti